Mari Berkongsi Impian Dan Harapan

Sunday, August 31, 2008

Assalamualaikum,salam Ramadhan Almubarak
Sesungguhnya Ramadhan ialah, bulan yang paling mulia,didalamnya mempunyai pelbagai kelebihan dan yang paling agung sekali bulan Ramadhan adalah bulan turunya Al Quran.
Marilah pemuda dan pemudi ,kita menambahkan amalan kita dibulan yang mulia ini,Inilah masanya kita mesti memuhasabah diri dan keluarga.Kami dari AMK Pdg.Serai ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Almubarak kepada semua pejuan reformasi dan seluruh mslimin dan muslimat.

5 comments:

Anonymous said...

selamat berpuasa kepada semua,kita sebagai umat islam perlu bersangka baik sesama kita,berpolitiklah cara yang telus dan tidak berpolitik hanya hendakkan topi,t-shirt,payung,topeng dan lain2 lagi.semoga kehadiran ramadhan ini mengembalikan kita kepada diri kita yang asal...

Anonymous said...

ya...betul kembali pada diri kita yg asal tapi kenape dgn amk kita yg terlalu sombong diantara kita kerana topi,t-shirt,payung topeng dan lain2 lagi....yg membuat kita saling meragui antara satu sama lain nasib baik ada rakan2 dari payar besar yg banyak memperjuangkan hak rakan2 yg lain dlm Amk Padang Serai...kalau tidak apa pun tak dapat dari Amk
perhubunggan negeri Kedah.Kalau harap daripada rakan2 yg belot dari Amk Padang Serai hanya tahu memburukkan lagi keadaan.....Saya harap perhatian diambil oleh ketua amk negeri kedah kalau nak amk terus gah di mata DSAI......

Anonymous said...

::

Salam dan maaf dipohon.

Tulisan saya terkeluar daripada topic yang di atas. Walaubagaimanapun izinkan saya gunakan landasan blog ini untuk menyampaikan luahan hati rakyat.

Harapan saya agar segala luahan hati rakyat di sini akan menjadi pemangkin semangat dan penggerak tindakan kepada wakil-wakil rakyat yang telah kita amanahkan untuk menjalankan kewajipan mereka sebaik mungkin.

Tanggungjawab kita sebagai rakyat untuk memilih pemimpin telah kita lakukan. Tanggungjawab kita untuk membahagiakan dan mengharmonikan kehidupan berkeluarga telah dan sedang kita laksanakan. Tanggungjawab kita untuk bekerja mencari nafkah menyara keluarga sedang kita tunaikan. Tanggungjawab kita untuk memastikan keharmonian hidup bermasyarakat sentiasa kita utamakan.

Sekarang adalah masa kita menyemak dan menegur wakil rakyat-wakil rakyat yang telah kita semua pilih untuk mengangkat martabat agama, bangsa, negara dan warisan kita seluruhnya.

Seruan saya kepada ADUN dan Ahli Parlimen Pakatan Rakyat di Selangor khusus, sila beri perhatian kepada www.kerajaanrakyat.com , kerana jika kalian gagal dalam menjalankan amanah yang telah rakyat sandarkan kepada kalian, kami akan bangkit menentang kemungkaran kalian.

Salam takzim


::

Anonymous said...

Awas dengan peminta sedekah yang menipu orang ramai di Bukit Bintang dengan menggunakan kucing kucing terbiar untuk mengisi temboloknya sendiri ..

Lihat pendedahannya di http://jamilkucingpondan.blogspot.com. Dulu kononnya reformis, sekarang sudah menjadi pengemis yang menipu dan pengiat sex songsang !!!!

AMK KEDAH said...

Salam kepada pengendali blog AMK PDG SERAI,SILA UPDATE BLOG INI SECEPAT MUNGKIN.MASUKKAN AKTIVITI AMK PDG SERAI DI DALAM BLOG INI..SEKIAN TQ.